Egy repce mézből készült mézkülönlegesség, amelynek összetevői kifejezetten a gyomorbántalmakat célozzák meg, beleértve a refluxot, emésztési problémákat, gyomorfájdalmat. Tartalmaz kamillát, U-vitamint és kalcium-karbonátot:
Kamilla: Gyulladáscsökkentő, nyugtató és antibakteriális tulajdonságai vannak. Gyakran használják gyomorpanaszok, emésztési problémák és szorongás kezelésére.
U-vitamin: Az U-vitamin valójában egy aminosavszármazék. Fontos szerepet játszik az ép nyálkahártya fenntartásában, segít helyreállítani a gyomor- és bélrendszer károsodott nyálkahártyáját, emellett gyulladáscsökkentő hatással bír. Hiánya kedvez a bőrön megjelenő és az emésztőrendszeri fekélyek kialakulásának, csökken az emésztés hatékonysága, hiányában gyengülhet az immunrendszer.
Kalcium-karbonát: A kalcium a csontok és fogak építőköve, valamint fontos szerepet játszik az idegrendszer és az izmok megfelelő működésében. Gyakran használják a kalciumhiány kezelésére és megelőzésére. Fontos szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében és a csontok egészségének fenntartásában.
Továbbá a repce méz, amely ennek a mézkülönlegességnek az alapja, enyhén lúgosabb méz a többinél, ezért gyomorsav túltengéssel, gyomorbántalmakkal, refluxal küzdők számára, továbbá magas vastartalma miatt vérszegények számára kifejezetten jótékony hatása lehet.
Dr. Sárkány Ferenc gyógyszerész, természetgyógyász, apiterapeuta ajánlásával.
A doktor úr saját termékei és szolgáltatásai megtalálhatóak a www.drsarkany.hu weboldalon.
Összetevők: repce méz, kalcium-karbonát, kamilla, U-vitamin.
Tápérték/100g: 1270 kJ, szénhidrát ~78-81%, víz ~19-21%, fehérje 0,03%, zsír 0%.
Allergént tartalmazhat.
Tárolás: napfénytől védve, szobahőmérsékleten.
Adagolás: legalább napi 1 teáskanálnyi termék fogyasztása javasolt.
Származási hely: Magyarország