- Szerettük volna, hogy ha beköszönt a meleg, ne kelljen mellőzni a mézfogyasztást!
- Szerettük volna, hogy ha üdítőről van szó, legyen egészséges alternatíva!
- Szerettünk volna egy, olyan termékcsaládot az üdítők piacán, ami nem tartalmaz tartósítószert.
Az elmúlt évtizedekben az élelmiszer tartósítás célkeresztjében a baktériumok elpusztítása volt. Ezt megoldották tartósító szerrel, hőkezeléssel, ultrahangos eljárással, magasnyomással, magas feszültséggel...
De ezzel nem csak a kártékony, hanem a jótékony baktériumok is elpusztulnak. Pedig ma már tudjuk, hogy szükség van ezekre a baktériumokra a szervezetünk optimális működéséhez.
Márpedig a nyers méz jótékony prebiotikus tejsav baktériumokat tartalmaz és értékes aminosavakat, ameddig nem kap hőkezelést vagy egyéb tartósítási eljárást.
Évek óta kerestük, miként lehetne megtartani a nyers méz jótékony tulajdonságait.
Aztán leesett! Ezt Isten már kitalálta, amikor a méz volt soron :)
Az a környezet, ahol 20% alatti a víztartalom van és magas a cukor tartalom(vagyis a méz), ott a kártékony baktériumok nem képesek életben maradni, de a jótékony baktériumok életben maradnak. Ezért nem romlik meg a méz.
Ezen feltételeket betartva hívtuk segítségül a liofilizált gyümölcsöket.
A liofilizálás egy, olyan vízelvonási folyamat, ahol a mélyfagyasztott termékből, vákummal választják ki a vizet. Ez azért nagyon szerencsés, mert a beltartalmi értékek csaknem 97%-át megtartja.
Szerettünk volna, hogy ne csak almából és őszibarackból készült gyümölcs szörpöket és üdítőket lehessen kapni!
Viccesen hangzik, de kiderült, hogy személy szerint én (Dávid) allergiás vagyok az almára és az őszibarackra!
Mivel van tele az összes gyümölcslé és szörp készítmény? Persze, hogy almával és őszibarackkal :)
Nagyon nehéz volt alternatívát találni. Pedig nyáron hasznos, ha a finom íz segít a hidratálásban.
Jelenleg több, mint 12 féle gyümölcsből készítjük.
Ahány gyümölcs annyiféle Lionectar.
A liofilizált gyümölcs és nyers méz felhasználásával 2 termék kört kínálunk jelenleg. Az egyik az innivaló a másik a (k)ennivaló.
|