Lionectar
|
|
Az elmúlt évtizedekben az élelmiszer tartósítás célkeresztjében a baktériumok elpusztítása volt. Ezt megoldották tartósítószerrel, hőkezeléssel, ultrahangos eljárással, magasnyomással, magas feszültséggel... De ezzel nem csak a kártékony, hanem a jótékony baktériumok is elpusztulnak. Pedig ma már tudjuk, hogy szükség van ezekre a baktériumokra a szervezetünk optimális működéséhez. Márpedig a nyers méz jótékony probiotikus tejsav baktériumokat tartalmaz és értékes aminosavakat, ameddig nem kap hőkezelést vagy egyéb tartósítási eljárást. Évek óta kerestük, miként lehetne megtartani a nyers méz jótékony tulajdonságait. Aztán leesett! Ezt Isten már kitalálta, amikor a méz volt soron :) Az a környezet, ahol 20% alatti a víztartalom és magas a cukortartalom (vagyis a méz), ott a kártékony baktériumok nem képesek életben maradni, de a jótékony baktériumok életben maradnak. Ezért nem romlik meg a méz. A liofilizálás egy olyan vízelvonási folyamat, ahol a mélyfagyasztott termékből vákummal választják ki a vizet. Ez azért nagyon szerencsés, mert a beltartalmi értékek csaknem 97%-át megtartja. Viccesen hangzik, de kiderült, hogy személy szerint én (Dávid) allergiás vagyok az almára és az őszibarackra! Mivel van tele az összes gyümölcslé és szörp készítmény? Persze, hogy almával és őszibarackkal :) Nagyon nehéz volt alternatívát találni. Pedig nyáron hasznos, ha a finom íz segít a hidratálásban. Jelenleg több mint 12 féle gyümölcsből készítjük. Ahány gyümölcs, annyiféle Lionectar. A liofilizált gyümölcs és nyers méz felhasználásával 2 termék kört kínálunk jelenleg. Az egyik az innivaló a másik a (k)ennivaló. A "LIONECTAR drink" egy Természetes ital alap mézből és gyümölcsből. Igen tudjuk, hogy nem olcsó. A préselt gyümölcslevek liter ára körül mozog. De bizton állítjuk, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagok a lehető legtermészetesebb módon állnak a testünk szolgáltára. Ezekből a tulajdonságokból adódik, hogy egészségre jótékony hatású, funkcionális élelmiszerként vagy étrendkiegészítőként is megállja a helyét. Ha így tekintünk rá, akkor 10-20 pohár üdítőként, akár 10-20 napig fogyaszthatjuk. Egyetlen hátránya van a koncepciónak: Kicsit meg kell dolgozni ezért a sok jóért. Az étrend-kiegészítőket fogyasztók számára már megszokott turmix vagy shaker segítségével 1 percig keverni kell, mire tökéletesen feloldódik. Ha nincs ilyen alkalmatosság, akkor egy csapott evőkanál(20g) lionectart hagyj ázni 10 percig 200 ml folyadékban, majd 1 percig keverd. Ugyanezen a gondolkodás mentén készítünk esszenciális olajból és nyers mézből ital alapot. Narancs, citrom, levendula, citromfű, menta olajakból. De ez nem LIO, nem liofilizált gyümölcsből készül. Akkor mi legyen a neve? :) Isteni véletlen az a tény, hogy ha már levan védve a lionectar, akkor szinte levan védve az is ha berakunk elé egy O betűt. Ekkor előáll az OLIOnectar. Ez utal az olajra és utal a lionectar-hoz való kötődésre is. Ezek a termékek könnyebben oldódnak a folyadékban az olajnak köszönhető lágyságuk miatt. Végül jöjjön a "LIONECTAR cream". Ez egy természetes krém kizárólag nyers mézből és liofilizált gyümölcsből. Egy olyan lekvár alternatíva, amely nincs hőkezelve, magas gyümölcstartalmú, kenhető feltét, 12 féle gyümölcsből. Alkalmas öntet és koktél alapnak is. Ehhez nem adunk C-vitamint, hogy ne legyen túl savanyú, viszont magas az akácméz tartalma. Ha te is tudsz azonosulni gondolatainkkal, és kérdésed volna, keress minket bátran.
Ezen feltételeket betartva hívtuk segítségül a liofilizált gyümölcsöket.
Szerettük volna, hogy ne csak almából és őszibarackból készült gyümölcs szörpöket és üdítőket lehessen kapni!
Ha kipróbálnád őket, hozzájárulva a termék fejlesztés sikeréhez, kattints és rendelj belőlük: