Termelői méz.
A ginzeng egy gyógynövény, amelyet hagyományosan használnak az ázsiai orvoslásban. A ginzengnek számos potenciális egészségügyi előnye van:
-
Energia és vitalitás: A ginzeng stimuláló hatásai miatt sokan használják fáradtság és kimerültség ellen, valamint az általános vitalitás növelésére.
-
Immunrendszer támogatása: A ginzeng immunrendszerre gyakorolt hatásai miatt hasznos lehet az immunrendszer erősítésében és a betegségek elleni védekezésben.
-
Stressz csökkentése: A ginzengnek adaptogén tulajdonságai vannak, ami segíthet a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhelyzetekhez, és csökkentheti a stressz okozta hatásokat.
-
Kognitív funkciók támogatása: Néhány kutatás azt sugallja, hogy a ginzeng hozzájárulhat a kognitív funkciók, például a memória és a koncentráció javításához.
-
Cukoranyagcsere javítása: A ginzengnek pozitív hatása lehet a vércukorszintre, így segíthet a cukoranyagcsere javításában.
"Egy kb. 3700 éves orvosi mű (Nü-ci-hiang) tanácsolja azt, hogy porított ginseng-gyökeret mézzel keverjünk össze, és azt rendszeresen fogyasszuk – ettől hosszú lesz az életünk."
Dr. Sárkány Ferenc gyógyszerész, természetgyógyász, apiterapeuta ajánlásával.
A doktor úr saját termékei és szolgáltatásai megtalálhatóak a www.drsarkany.hu weboldalon.
Összetevők: vegyes virágméz, ginzeng, virágpor.
Tápérték/100g: 1270 kJ, szénhidrát ~78-81%, víz ~19-21%, fehérje 0,03%, zsír 0%.
Allergént tartalmazhat.
Tárolás: napfénytől védve, szobahőmérsékleten.
Adagolás: legalább napi 1 teáskanálnyi termék fogyasztása javasolt.
Származási hely: Magyarország
Mézkülönlegességeink állaga és beltartalma: Termékeinkhez magas arányban használunk hőkezeletlen nyers mézet, így biztosítjuk, hogy a bennük található értékes bioaktív összetevők és enzimek megmaradjanak. Ennek a természetes feldolgozási módnak köszönhetően mézeink kristályosodhatnak, ami a kiváló minőség és a természetes állapot egyértelmű jele. Mézkülönlegességeink sűrűbb, krémesebb állagúak, gyakran szilárdabb, kanállal vésős textúrával. Tapasztalt fogyasztóink nagyra értékelik ezt a minőségi jellemzőt, az első alkalommal vásárlókat azonban meglepetésként érheti. A természetes állag módosítható 40°C alatti óvatos melegítéssel, ami lágyítja a konzisztenciát. A szilárdabb állagú méz jelentős előnye: hosszabb ideig szopogatható, ezáltal az értékes tápanyagok több időt kapnak a szájüregi nyálkahártyán keresztül történő felszívódásra, így hatékonyabban fejtik ki jótékony hatásukat.